Tervező: Máté Zsolt, New Age Intreior.

https://newage-interior.hu/

A SaunaBau bemutatóterme Máté Zsolt tervező munkája a New Age Interiortól. Projektjében a világítással kapcsolatban segíthettünk neki.

Az elvárás a tér kialakításakor egy modern, letisztult enteriőr volt némi indusztriális beütéssel. Az ilyen jellegű üzletberendezés másfajta belsőépítészeti munkát kíván, mint egy lakás kialakítása. Itt bátrabban nyúlhat a tervező a formákhoz, anyagokhoz, designhoz: ebben a projektben a geometrikus formák erőteljesen meghatározzák a stílust, az anyagok és felületek játéka pedig mozgalmasságot ad a térnek.

A világítás tervezésénél szempont volt, hogy viszonylag erős fény legyen, de ne legyen túl erős kápráztató a megvilágítás, hiszen ez egy üzlettér, de egyben munkahely is.

A földszintre SLV Glenos LED-profilok kerültek, az alacsony belmagasság miatt 3×3 cm-es karcsú kivitelben.

Az emeleti irodákba szögletes stílusban fényerő-szabályozható lámpák lettek kiválasztva: SLV Medo fekete szögletes LED mennyezeti lámpa, Open Grill Led függesztett lámpa, melynek két oldala forgatható kialakítású és Glenos fekete profil függeszték.

Különlegessége a projektnek az emeleti tárgyalóasztal feletti VESOI m.t.o. függesztett lámpa, melyet kifejezetten ehhez a ferde mennyezethez és elrendezéshez terveztük meg a gyártó segítségével

A vezetői irodában lévő FARO Inviting íróasztali lámpatest feje vízszintes és függőleges tengelyben is beállítható, szabályozható a fényerőssége és a színhőmérséklete is. 2019-ben RED DOT DESIGN díjjal jutalmazták.

A földszinti étkezőben az asztal fölé az enyhe indusztriális jelleg hangsúlyozásához a FARO függesztett lámpák kerültek felszerelésre pantográfszerű állítható függesztővel

Az indusztriális stílusra az árubemutató polcok előtti sínrendszer is ráerősít a kengyeles kialakítású SLV Euro Spot lámpatestekkel.