Az Irányi Palota (Publicis House) nyerte el az Év Irodája verseny keretében az Év Irodaháza Díjat. Nagyon büszkék vagyunk, hogy partnerünk, a tervező Pyxis Nautica révén a világítás beszállítójaként mi is hozzájárulhattunk egy lenyűgöző irodaház létrejöttéhez.

Az 1897-ben épült, szebb napokat is megélt, ám a 90-es évek végétől már üresen álló irodaháznál a tervező azt a feladatot kapta, hogy e talált kincset tisztítsa meg, fényesítse ki újra és a város egyik legszebb irodaházát hozza létre.

“A beruházó és az építészek közös célja volt a historizáló épületrészek és terek (az utcafronti homlokzat, a bálterem, a lépcsőház és az előtér) megtartása és rekonstrukciója, a többi térrel viszont szabadon, frissen, játékosan foglalkozva vonzó és izgalmas, a modern irodai funkcióra alkalmas új terek létrehozása.”

A Pyxis Nautica ennek az elvárásnak maximálisan eleget tett, nem véletlen hát, hogy ismét díjjal térhettek haza az Év Irodája díjátadó ünnepségéről.

A fokozatosan feltárulkozó alaprajznak köszönhetően élmény felfedezni az épületet. Az irodaház valóban emberközpontú, a munkaállomások és közösségi terek aránya ideális, rugalmasan, sokoldalúan használható terek jellemzik projekt alapú munkaállomás választással.

Stílusában a kettősség és a környezettudatosság uralkodik: modern üveg és beton jellemzi a ráépítést, mely formájában, stílusában eltér az épület eredeti korpuszától. A régi épületből megtartottak mindent, ami használható és szép: gerendák, bontott téglafalak, lépcső, korlát, homlokzatok, látszó betonfelületek.

A helyiségek nincsenek túldíszítve és fixen elrendezve, alakítható, formálható minden a Publicis Groupe igényei szerint, pl. stúdió, kávéház, konyha, bálterem

A tudatos tökéletlenség barátságossá és szerethetővé teszi az épületet, oldja az irodaházak feszességét. Ahol kell, ott minden precíz és tökéletes (bálterem, recepció, kávézó), a többi helyiség viszont tökéletlen vagy befejezetlen, egyes helyiségekben a kivitelezés direkt el van nagyolva (pl. kábelezés, lámpabekötések).

Gratulálunk a díjhoz a Pyxis Nautica-nak és köszönjük, hogy évek óta bennünket választanak partnernek projektjeik világítási részéhez!

(képek forrása: https://azevirodaja.hu/nevezok/48703)