A kültéri világítás nem csak az útvonalakra, garázsbejárókra, teraszokra és bejáratokra korlátozódhat.
A fák, bokrok és növények megvilágításával ugyanis varázslatos és különösen látványos hatás érhető el. 

Hogyan válasszunk lámpatestet? 

SLV HELIA spot kültéri fénysugárzó

A növényzet kiemeléséhez szükséges lámpatest megválasztása függ a fa, bokor vagy cserje nagyságától és alakjától, a talaj minőségétől, a kültéri burkolattól és az elérni kívánt hatástól. 

SLV GIMBLE OUT

A magasabb, keskeny fák, ciprusok irányítható fényű lámpatestekkel világíthatók meg a mindenkori terepviszonyok függvényében. 

Ehhez jó megoldás lehet az SLV GIMBLE OUT 150 LED süllyesztett padlófény, amely kerek fedéllel és átlátszó üvegborítással rendelkezik. A lámpafej 90 fokkal kihúzható a testből. Függőleges forgási tartománya 90 fok, vízszintes forgási tartománya pedig 350 fok. IP67 védettséggel rendelkezik.

SLV DASAR 218

Az SLV DASAR 218 BULLSEYE nagyfeszültségű süllyesztett padlófényszórót szintén nagyobb elfordulási tartománnyal rendelkező lámpafejjel valamint nagy szilárdságú üvegkupolával látták el, így ugyancsak alkalmas magasabb, keskenyebb felületek, növények megvilágítására, kültéri burkolatba süllyesztve.  

Megvilágítás burkolatba süllyesztett SLV lámpákkal

Lazább, kavicsos, vagy olyan talajon, ahol magasabb az aljnövényzet a földbe szúrható NAUTILUS, SYNA és SPIKE fénysugárzókkal érhetjük el a legjobb hatást. 

Kerek, széles koronájú, terebélyes fák esetén a legalább két oldalról történő megvilágítással extra térhatás érhető el. Dönthető fejjel ellátott, széles fényszóróval rendelkező spotlámpákkal nagyon szépen kiemelhető és hangsúlyozható a fák koronája.  

Az SLV ESKINA kültéri lámpacsalád forgatható és állítható dőlésszögű lámpafejjel rendelkezik, fényárama dimmelhető, a fényforrás színhőmérséklete pedig állítható. 

A terebélyes fákat nemcsak kétoldali, hanem szélesebb sugárnyalábbal történő megvilágítással is kiemelhetjük, hangsúlyozva a lombozat szerkezetét. Az SLV LED OUTDOOR BEAM 11 kültéri fénysugárzó elforgatható tartókonzollal és 100 fokos sugárzási szöggel beépített LED fényforrással és IP65-ös védelemmel rendelkezik. 

SLV OUTDOOR BEAM

Színes kültéri világítás

A fák és cserjék megvilágítására a fehér fény a legalkalmasabb, amelyhez 3000 – 4000 Kelvin színhőmérsékletet javaslunk. Érdemes kísérletezni színes kültéri világítással (RGB LED), például a zöld valamely árnyalatával, amellyel a különleges légkör mellett extra mélység is elérhető.

Kül- és beltéri design lámpákkal kapcsolatos ingyenes tanácsadásért keresse szakértő kollégáinkat vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol egy finom kávéra is vendégünk! 

Még több szakmai tartalomért csatlakozzon a dekoratív világítástechnikával foglalkozó Facebook csoportunkhoz!