SLV SÍNRENDSZER TERVEZŐ

 

A sínes világítási rendszerek tökéletes megoldást kínálnak a személyre szabott, rugalmas világításokhoz, ráadásul könnyen megvalósíthatóak. A sínrendszer előnye, hogy az elektromos kiállásoktól függetlenül tervezhetőek, különösen felületre szerelt változatok esetén. Ez azt jelenti, hogy olyan helyekre is elhelyezhetünk világítást, ahol nincsen kiépített elektromos kábel. A sínrendszerekkel így egyszerű és könnyű a munka. Az SLV sín tervező konfigurátora segít az igényeinkhez illő termékek összeválogatásában.

1 fázisú vs. 3 fázisú sínek

A sínek több változatban is elérhetők. Az egyfázisú rendszer jó választás például a lakóterek, kis üzletek vagy irodák és kereskedelmi terek megvilágítására. A felületre szerelt változatban az egyfázisú sínek valamivel laposabbak, mint a háromfázisúak, és a világításvezérlés szempontjából inkább a designra összpontosítanak, mint a funkcionalitásra. A rendszeren belüli lámpatestek áramellátását egyetlen áramkör biztosítja. Ez azt jelenti, egy egyfázisú sín esetén minden lámpát egyszerre vezérelhet.

A háromfázisú rendszerek lehetővé teszik a lámpatestek “elosztását” 3 külön áramkörön, így külön vezérelhetőek. Így itt a funkcionalitás is nagyon nagy hangsúlyt kap. A felületre szerelt sínek közül a háromfázisúak valamivel nagyobbak, mint az egyfázisúak (általában 3,2–3,6 cm magasak és 3,6 cm szélesek), designjuk azonban semmivel sem marad el az egyfázisú sínektől (melyek általában kb. 1,8 cm magasak és 3,5 cm szélesek).  A 3 fázis alkalmassá teszi őket minden olyan felhasználási területre, amely nagyobb rugalmasságot igényel, és nagyobb követelményeket támaszt a világítással szemben.

Mindkét rendszer süllyesztett változatban is kapható. Ez egy, a környezetbe jobban belesimuló kialakítást eredményez, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen építészeti stílushoz és nagyon minőségi megjelenést hoz létre. A felszínre szerelt sínek előnye viszont, hogy nagyobb változtatások, beépítési munkák nélkül felszerelhetők.

További tartozékokkal, például acélhuzal felfüggesztésekkel a sínrendszerek akár magas vagy egyenetlen mennyezetű helyiségekben is használhatók.

ÁLLÍTSD ÖSSZE AZ SLV SÍNES RENDSZERÉT A KONFIGURÁTOR SEGÍTSÉGÉVEL

Az SLV kifejlesztett egy praktikus eszközt, amely megkönnyíti az SLV sínrendszerek tervezését.

Az SLV SÍN konfigurátor egy online eszköz, amely lehetővé teszi a megfelelő sínrendszer egyszerű összeállítását. A geometriai formától a világítótesteken át a kompatibilis tartozékokig a tervező a Te preferenciáid alapján egy termék listát készít, amelyet bármikor módosíthatsz. Mert tudjuk, hogy a körülmények és elvásárok bármikor változhatnak.

Az SLV sín-konfigurátor három lépésen keresztülvezetve segít összeállítani a rendszeredet:

1. ALAP RENDSZER KIVÁLASZTÁSA

Az első lépés

A sínrendszer elrendezésének kiválasztása az előre meghatározott alakzatok alapján:

 • Lineáris: különösen könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális folyosókhoz, előszobákhoz vagy más szűk helyiségekhez.
 • L-alak: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális sarkokhoz.
 • U-alakú: könnyen tervezhető és telepíthető. Ideális nagy, téglalap alakú helyiségekhez, konferenciatermekhez vagy bemutatótermekhez kirakattal.
 • X-alak: maximális rugalmasság a fényforrások elhelyezése és a változó világítási követelmények tekintetében. Ideális nagy helyiségekben, ahol a fénynek be kell érnie a sarkokba.
 • T-alak: nagy rugalmasságot ad a lámpatestek elhelyezésében.  Ideális bemutatótermekhez, ahol az elülső területeken erősebb megvilágításra van szükség.

A második lépés

a szükséges fázisrendszer eldöntése, attól függően, hogy mennyire bonyolult a projekt

Egyfázisú sín

 • fókusz a megjelenésen 
 • lapos sínek
 • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
 • dekoratív spotok nagy választéka
 • megnyerő ár-érték arány
 • ideális nappaliba, kis irodákba vagy üzlethelyiségekbe

Háromfázisú sín

 • fókusz a funkcionalitáson
 • magasabb profilú sínek
 • süllyesztett és felületre szerelt változatban is
 • az áramkörök egymástól függetlenül kapcsolhatóak
 • erős spotok és függesztékek nagy választéka
 • ideális olyan terekbe, melyek rugalmas megvilágítást kívánnak

2. TERMÉKEK KIVÁLASZTÁSA

A termékválasztás során ismét látni fogod a korábban kiválasztott alakzatot (1), és szükség esetén módosíthatod azt. Az SLV sínrendszer -konfigurátor a minimális követelmények listáját is megadja (2). Ez útmutató és emlékeztető is, hogy ne felejts el semmit a konfigurálás során.

A termékválasztás + szimbólumával (3) válaszd ki a kívánt elemeket. Beállíthatod az elemek számát közvetlenül az ablakban. A termékválaszték feletti szűrők lehetővé teszik a megjelenített termékek leszűkítését.

3. TERMÉK ÖSSZESÍTŐ

Miután kiválasztottad az összes terméket, kapsz egy összefoglalót a választásodról. Most a következő lehetőségek közül választhatsz:

 • ellenőrizd a vásárlási listát, és szükség esetén módosítsd azt
 • a  listát hozzáadhatod a “watch list-hez”
 • elmentheted PDF-ben, melyet elküldhetsz számunkra rendelésben is
A sín-konfigurátor megkönnyíti a termék online tervezését.  Az online eszköz lépésről lépésre végigvezet a szükséges elemeken.

A konfigurációs súgót az oldalsávban megtalálod a kiválasztási folyamat minden lépésében. Ezt letöltheted PDF formátumban is. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, kollégáinkhoz, vagy írj a info{kukac}luminis.hu címre.

Online katalógus lapozó 

Luminis bemutatóterem

Luminis bemutatóterem

– a tervezők és a designlámpák iránt érdeklődők találkozási pontja Budapesten.

Talán a 11. kerület legjobb kávéjával és számtalan világítástechnikai katalógussal várunk bemutatótermünkben!

Kérjük, írd meg a látogatásod tervezett időpontját. Találkozzunk nálunk!

Luminis lámpa bemutató terem

Luminis Híradó

Luminis Híradó